Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά, για τη Διεθνή Ημέρα Φωτός από την UNESCO

Διαγωνισμός ζωγραφικής

“Το φως στη ζωή μου”

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 16 ΜΑΪΟΥ 2021

Η 16η Μάϊου έχει οριστεί από την UNESCO ως η Διεθνής Ημέρα Φωτός. Στο πλαίσιο αυτό φορείς ανά τον κόσμο καλούνται να συμμετάσχουν με δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού για τη σημασία και το ρόλο που παίζει το φως στη ζωή μας. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.lightday.org Τις δράσεις που έχει οργανώσει η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη μπορείτε να τις βρείτε στο www.lightday.org/events και επιλέγετε τη χώρα Greece.

Αφορούν αφήγηση του βιβλίου της “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” που έχει συμπεριληφθεί στους βραχείς καταλόγους του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού παιδικού βιβλίου. Αφήγηση του βιβλίου της “Lucian’s first dream. A journey to light” στα Αγγλικά. Τα βιβλία είναι ιδιωτικής έκδοσης με διανομή στα βιβλιοπωλεία και από τον εκδοτικό Πατάκη. Η τρίτη δράση αφορά ένα Διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά!

Ο διαγωνισμός είναι διεθνής και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων.

Βήμα 1

Σκέψου και αποτύπωσε τη σημασία και το ρόλο του φωτός στη ζωή σου. Χρησιμοποίησε ένα λευκό χαρτί Α4.

Βήμα 2

Τράβηξε φωτογραφία τη ζωγραφιά σου. Πρόσεξε να είναι καλά φωτισμένη, χωρίς σκιές. Δεν πρέπει να φαίνεται τίποτε άλλο εκτός από τη ζωγραφιά σου. Σώσε τη φωτογραφία σου με το επίθετο-όνομα σου.

Βήμα 3

Στείλε τη φωτογραφία με τη ζωγραφιά σου μεταξύ 16 Απριλίου και 16 Μάϊου 2021 συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη φόρμα υποβολής έργων.

Έπαθλο διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 16 Απριλίου και κλείνει στις 16 Μάϊου. Η κριτική επιτροπή θα αποφασίσει για το καλύτερο έργο. Ο νικητής θα ενημερωθεί με email για να λάβει ως δώρο ένα αντίτυπο του βιβλίου “Lucian’s first dream. A journey to light“.

Κριτική επιτροπή

  • Μυρτώ Δεληβοριά. Ζωγράφος- εικονογράφος
  • Χριστίνα Κωνσταντουδάκη. Νηπιαγωγός- συγγραφέας
  • Νάσια Αλεξανδρίδη. Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης με ειδίκευση στη δημιουργική γραφή
  • Δέσποινα Λιαράκου. Εκπαιδευτικός- Επικοινωνιολόγος
  • Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη (Dr), Ειδικός φωτισμού- συγγραφέας

Διαδικτυακή έκθεση

Θα ακολουθήσει διαδικτυακή έκθεση με ορισμένα από τα έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Ο σύνδεσμος θα αναρτηθεί στο www.pennymichelinaki.com

Όροι συμμετοχής

Αποστέλλοντας τη ζωγραφιά του παιδιού, αποδέχεστε αυτόματα τους όρους συμμετοχής σε αυτό τον διαγωνισμό. Συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και του παιδιού σας, για τους σκοπούς αυτού του διαγωνισμού. Επίσης, συναινείτε στο να παρουσιαστεί το έργο του παιδιού σας μέσα από τη διαδικτυακή έκθεση ή και μόνο του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή site ή newsltettter και άλλα, για τους σκοπούς αυτής της δράσης. Ο νικητής θα οριστεί από την κριτική επιτροπή και δεν υπάρχει δυνατότητα μη αποδοχής του αποτελέσματος από οποιονδήποτε. Ο νικητής θα λάβει ως δώρο το Αγγλικό αντίτυπο του παραπάνω βιβλίου, χωρίς να έχει καμία άλλη απαίτηση. Τα προσωπικά δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς αυτής της δράσης και δεν θα προωθηθούν σε τρίτους. Κάθε παιδί μπορεί να αποστείλει μία ζωγραφιά μόνο, σε μορφή εικόνας (.png, .jpg) και max 2MB. Η κάθε ζωγραφιά πρέπει να αποτελεί ατομικό έργο, και όχι συλλογικό.

Διοργάνωση

Η διοργάνωση της δράσης γίνεται από την Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία επικοινωνήστε στο pennymichelinaki@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *