Χρόνια Πολλά με “φως”!

Σήμερα, η γιορτή των Φώτων, τα Θεοφάνεια. Ας έχουμε όλοι φώτιση, αγάπη, υγεία!

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στον δικό μας Φώτη, τον ήρωα του παιδικού βιβλίου μας, που ελπίζουμε να μάθει στα παιδιά για το φως που βρίσκεται γύρω μας, μα κυρίως για το “φως” που βρίσκεται μέσα μας!

Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” της Πέννυς Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη, σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά. Το βιβλίο έχει συμπεριληφθεί στους βραχείς καταλόγους του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού βιβλίου 2021. “Το Ελληνικο Τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου… πιστεύει ότι οι βραχείς κατάλογοι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή στα καλύτερα βιβλία του 2020” (πηγή: greek ibby- kyklos paidikoy vivlioy).

Παρακάτω, θα δείτε ζωγραφιές από τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα το φως, ώστε να πάρετε μια γεύση για το πώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά “Το φως στη ζωή μου”. Σύντομα θα ανακοινωθεί και ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά 4-12 ετών. Σκοπός είναι να ευαισθητοποίησουμε τα παιδιά για το ρόλο και τη σημασία του φωτός στη ζωή μας. Οι Διαγωνισμοί διοργανώνονται από την Πέννυ Χατζηευτρατίου Μιχελινάκη (PhD/ MSc Light & Lighting) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Φωτός, όπως έχει οριστεί η 16η Μαίου από την UNESCO. Σχετικά εκπαιδευτικά εργαστήρια θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κάλαντα των Φώτων

Σήμερα τα φώτα κι ο φωτισμός
η χαρά μεγάλη κι ο αγιασμός.
Κάτω στον Ιορδάνη τον ποταμό
κάθετ’ η κυρά μας η Παναγιά.
Κάλημερα, κάλησπερα.
Καλή σου μέρα αφέντη με την κυρά.
Όργανo βαστάει, κερί κρατεί
και τον Αϊ-Γιάννη παρακαλεί.
Άϊ-Γιάννη αφέντη και βαπτιστή
βάπτισε κι εμένα Θεού παιδί.
Ν’ ανεβώ επάνω στον ουρανό
να μαζέψω ρόδα και λίβανο.
Κάλημερα, κάλησπερα,
Καλή σου μέρα αφέντη με την κυρά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *