Κριτική επιτροπή- Jury

Ευχαριστώ θερμά τη Μυρτώ Δεληβοριά και τη Χριστίνα Κωνσταντουδάκη για τη συνεργασία και τη συμμετοχή στην κριτική επιτροπή του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ζωγραφικής για παιδιά, με θέμα το φως, σε διοργάνωση του Penny’s light seminar.

Μυρτώ Δεληβοριά

Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι εικονογράφος και ζωγράφος.
Έχει εικονογραφήσει βιβλία, αφίσες για παραστάσεις, επιτραπέζια παιχνίδια και η δουλειά της έχει εκδοθεί στην Ελλάδα, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Κορέα και το Πεκίνο.
Έχει βραβευθεί για τις εικονογραφήσεις της με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης, το Βραβείο !ΕΒΓΕ, το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου μεταξύ άλλων. Το 2016 διακρίθηκε με Αναγραφή στους τιμητικούς πίνακες της διεθνούς οργάνωσης για το παιδικό βιβλίο, ΙΒΒΥ 2016.

Χριστίνα Κωνσταντουδάκη

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη είναι Νηπιαγωγός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό «Ανάγνωση Φιλαναγνωσία κι Εκπαιδευτικό Υλικό» του ΕΚΠΑ κι έχει πάρει μέρος σε πολλά σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Παραμύθια και διηγήματά της έχουν βραβευτεί κι έχουν εκδοθεί ως τώρα τρία βιβλία της, «Το αρχηγείο» και «Μπελ Μπεσαμέλ» εκδ. Βιβλιοσκόπιο και «Με μια κουβέρτα…στο διάστημα!» εκδ. Διόπτρα. Είναι δημιουργός και συν διαχειρίστρια της ομάδας «Παιδικό βιβλίο – Προτάσεις» στο facebook με πάνω από 80.000 μέλη όπου προτείνει αγαπημένα της βιβλία με σχετικές δραστηριότητες. Η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά και τα βιβλία την οδήγησε να γίνει εθελόντρια ομαδάρχισσα και υπαρχηγός σε κατασκηνώσεις αλλά και να δημιουργήσει το δικό της Ηλεκτρονικό Παιδικό Βιβλιοπωλείο, το www.paperkittens.gr

Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη

Η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη κατέχει Διδακτορικό και Μεταπτυχιακό στον Αρχιτεκονικό Φωτισμό από το University College London. Έχει δημουργήσει το Penny’s light seminar εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά, που σχεδιάζει και παρουσιάζει σε σχολεία, μουσεία, κλπ. Προγράμματα της έχει παρουσιάσει και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει γράψει και εκδόσει το παιδικό βιβλίο “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” που είχε συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2021, και το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου (μαζί με τον αντίστοιχο Αγγλικό τίτλο). Έχει συμμετάσχει στο βιβλίο “Η τέχνη της ζωής” της Φαίης Μπαρμπαλιά Μάνεση, εκδ. Γκοβόστη. Έχει κάνει εθελοντικές δράσεις όπως εκπαιδευτικά προγράμματα στη “Φλόγα” και το “Χαμόγελο του παιδιού” και πρόγραμμα φιλαναγνωσίας στην παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη Π. Φαλήρου. Έχει διοργανώσει τρεις Διεθνείς Διαγωνισμούς Ζωγραφικής για παιδιά με θέμα το φως που είχαν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ημέρας Φωτός από την UNESCO, με εκατοντάδες συμμετοχές από πολλές χώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *