Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2022 για παιδιά με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Φωτός από την UNESCO.

Η 16η Μάϊου έχει οριστεί από την UNESCO ως η Διεθνής Ημέρα Φωτός. Στο πλαίσιο αυτό φορείς ανά τον κόσμο καλούνται να συμμετάσχουν με δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού για τη σημασία και το ρόλο που παίζει το φως στη ζωή μας. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.lightday.org Οι δράσεις που είχε διοργανώσει η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη για το 2021 είχαν συμπεριληφθεί στο επίσημο site www.lightday.org/events στη χώρα Greece.

Οι δράσεις για το 2022 θα υποβληθούν εντός των επόμενων μηνών. Μία από αυτές αφορά τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής για παιδιά. Το θέμα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθεί σύντομα και αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για τη σημασία και το ρόλο του φωτός στη ζωή μας.

Τα παιδιά καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και να ζωγραφίσουν ατομικά έργα σε λευκό χαρτί Α4 (οριζόντια ή κάθετα) με οποιαδήποτε υλικά ζωγραφικής (πχ ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, αλλά όχι πρόσθετα υλικά κολάζ). Ο Διαγωνισμός έχει διάρκεια 1/10/2021 – 30/4/2022. Οι νικητές θα επιλεχθούν από επιτροπή και θα ανακοινωθούν τον Μάιο 2022, με έπαθλο το βιβλίο της Πέννυς στα Αγγλικά. Θα αποσταλούν με email Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Σημειώστε ότι την ψηφιακή έκθεση του 1ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής με θέμα “Το φως στη ζωή μου” με τα 400 έργα από 4 χώρες, καθώς και σχετικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ “ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ”

Ο διαγωνισμός είναι διεθνής και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων.

Βήμα 1

Σκέψου το θέμα. Αποτύπωσε το σε μια ζωγραφιά!

Χρησιμοποίησε ένα λευκό χαρτί Α4 (οριζόντια ή κάθετα) και φτιάξε ατομικό έργο με οποιαδήποτε υλικά ζωγραφικής (πχ ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, αλλά όχι πρόσθετα υλικά κολάζ).

Βήμα 2

Τράβηξε φωτογραφία τη ζωγραφιά σου. Πρόσεξε να είναι καλά φωτισμένη, χωρίς σκιές. Δεν πρέπει να φαίνεται τίποτε άλλο εκτός από τη ζωγραφιά σου. Σώσε τη φωτογραφία σου με το επίθετο-όνομα σου.

Βήμα 3

Στείλε τη φωτογραφία με τη ζωγραφιά σου μεταξύ 1 Οκτωβρίου 2021 και 30 Απριλίου 2022 συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη φόρμα υποβολής έργων που θα βρεις εδώ. Εάν ανήκετε σε σχολείο, τότε η αποστολή των έργων μπορεί να γίνει με ειδική κωδικοποίηση (χωρίς να αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα των παιδιών, αλλά να συμπεριλαμβάνεται η χρονολογία γέννησης τους) στο email: pennyslightseminar@gmail.com

Έπαθλο διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2021 και κλείνει στις 30 Απριλίου 2022. Κριτική επιτροπή θα αποφασίσει για το καλύτερο έργο ανά κατηγορία. Ο νικητής θα ενημερωθεί με email για να λάβει ως δώρο ένα αντίτυπο του βιβλίου της Πέννυς “Lucian’s first dream. A journey to light“.

Κριτική επιτροπής

Θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διαδικτυακή έκθεση

Θα ακολουθήσει διαδικτυακή έκθεση με ορισμένα από τα έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Ο σύνδεσμος θα αναρτηθεί στο www.pennymichelinaki.com

Όροι συμμετοχής

Αποστέλλοντας τη ζωγραφιά του παιδιού, αποδέχεστε αυτόματα τους όρους συμμετοχής σε αυτό τον διαγωνισμό. Συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και του παιδιού σας, για τους σκοπούς αυτού του διαγωνισμού. Επίσης, συναινείτε στο να παρουσιαστεί το έργο του παιδιού σας μέσα από τη διαδικτυακή έκθεση ή και μόνο του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή site ή newsltettter και άλλα, για τους σκοπούς αυτής της δράσης. Ο νικητής θα οριστεί από την κριτική επιτροπή και δεν υπάρχει δυνατότητα μη αποδοχής του αποτελέσματος από οποιονδήποτε. Ο νικητής θα λάβει ως δώρο το Αγγλικό αντίτυπο του παραπάνω βιβλίου, χωρίς να έχει καμία άλλη απαίτηση. Τα προσωπικά δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς αυτής της δράσης και δεν θα προωθηθούν σε τρίτους. Κάθε παιδί μπορεί να αποστείλει μία ζωγραφιά μόνο, σε μορφή εικόνας (.png, .jpg) και max 2MB. Η κάθε ζωγραφιά πρέπει να αποτελεί ατομικό έργο, και όχι συλλογικό.

Διοργάνωση

Η διοργάνωση της δράσης γίνεται από την Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία επικοινωνήστε στο pennymichelinaki@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *