Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως.

Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως. Το πρώτο παιδικό βιβλίο της Πέννυς Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη, σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά.

Στους βραχείς καταλόγους του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2021!

Το βιβλίο έχει συμπεριληφθεί στους βραχείς καταλόγους του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού βιβλίου 2021. “Το Ελληνικο Τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου… πιστεύει ότι οι βραχείς κατάλογοι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή στα καλύτερα βιβλία του 2020” (πηγή: greek ibby- kyklos paidikoy vivlioy).

Μπείτε στην Κλειστή Ομάδα στο Facebook Παιδικά βιβλία – Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη και βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό! Δραστηριότητες, κατασκευές, χειροτεχνίες! Θα τα βρείτε στην κατηγορία Ενότητες/ Units.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο εδώ ή στο βιβλιοπωλείο σας μέσω του δικτύου του εκδοτικού οίκου Πατάκη!

Ελληνική έκδοση ISBN: 978-618-00-1987-2

Οπισθόφυλλο

Ο Φώτης αναρωτιόταν πώς είναι να βλέπει κανείς όνειρα. Όταν αποφασίζει να ψάξει να βρει το δικό του όνειρο, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια! Στο ταξίδι αυτό, ο Φώτης ανακαλύπτει αλήθειες γεμάτες φως, που τελικά θα του αποκαλύψουν το δρόμο για το δικό του όνειρο…

Διάθεση βιβλίου

Το βιβλίο έχει γίνει σε αυτοέκδοση και διατίθεται ήδη σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας μέσα από το δίκτυο του Εκδοτικού Οίκου Πατάκη.

Επίσης, διατίθεται στα Ελληνικά εδώ και στα Αγγλικά εδώ! Στην ηλεκτρονική σας παραγγελία μπορείτε να σημειώσετε το όνομα του παιδιού στο οποίο θέλετε να γίνει αφιέρωση! Εκεί μπορεί να βρείτε και ξύλινα δώρα ζωγραφισμένα στο χέρι με το θέμα του βιβλίου!

Λίγα λόγια…

Το φως βρίσκεται παντού γύρω μας… έντονο, χρωματιστό, φωτεινό, λαμπερό! Το φως όμως βρίσκεται και μέσα μας…  ζωηρό, συναισθηματικό, ελπιδοφόρο, ονειρικό!

Στο πρώτο της παιδικό βιβλίο, η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη παρουσιάζει το θέμα του «φωτός» μέσα από ένα εκπαιδευτικό και αλληγορικό παραμύθι. Με αφετηρία την αγάπη της για τα παιδιά, αλλά και τις ειδικευμένες γνώσεις που έχει αποκτήσει από τις σπουδές και την εμπειρία της, περιγράφει βασικές έννοιες του φωτός με τρόπο εύκολα κατανοητό στα παιδιά. Παράλληλα, αποκαλύπτει αλήθειες γεμάτες «φως», ενθαρρύνοντας τους μικρούς αναγνώστες να συνειδητοποιήσουν ότι το πραγματικό φως είναι αυτό που κρύβεται μέσα τους και που τελικά οδηγεί στα όνειρα τους!

Το βιβλίο έρχεται ως συνέχεια των διαδραστικών εργαστηρίων με το φως που έχει σχεδιάσει και εισηγείται η Πέννυ μέσα από τα «Penny’s light seminar». Πρόκειται για μια σειρά βιωματικών δράσεων με το φως για παιδιά που παρουσιάζονται από την Πέννυ σε σχολεία και άλλους χώρους. Όνειρο της Πέννυς είναι να μεταδώσει τις γνώσεις της στα παιδιά μέσα από τις δράσεις της, αλλά και μέσα από το πρώτο της αυτό βιβλίο. Αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις: www.pennyslightseminar.com

Η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται με τρόπο βιωματικό και διαδραστικό.

Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη,pennymichelinaki, children's book, παιδικό βιβλίο, paidikovivlio, paidikobiblio
Lucian’s first dream. A journey to light. https://pennyscustomgifts.com/shop/childrensbook/

Αγγλική έκδοση ISBN: 978-618-00-1988-9

Βιογραφικό Πέννυς

Η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη είναι παντρεμένη με τον Μαθιό Μιχελινάκη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της και κατέχει διδακτορικό στον Αρχιτεκτονικό Φωτισμό (PhD in Light & Lighting) από το University College London. Επίσης, έχει σπουδάσει Οικονομικά και έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Έχει γράψει και παρουσιάσει άρθρα σε διεθνή συνέδρια φωτισμού και πανεπιστήμια. Έχει εργαστεί στο χώρο του επαγγελματικού φωτισμού.

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τη δική της σειρά από προσωποποιημένα δώρα, με φως αλλά και χωρίς, τα Penny’s custom gifts. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ομάδες για τις ανθρώπινες σχέσεις, εστιάζοντας κυρίως στη σχέση γονέων και παιδιών. Εμπνευσμένη από τα παιδιά της, έχει σχεδιάσει τη σειρά εργαστηρίων με το φως για παιδιά, Penny’s light seminar, που παρουσιάζει σε νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, χώρους δραστηριοτήτων και μουσεία. Οργανώνει εργαστήρια και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στα πλαίσια εθελοντικής δράσης, ενώ έχει συνάψει συνεργασία με διάφορους φορείς όπου εισηγείται το θέμα του φωτισμού.

Βιογραφικό Μυρτώς

Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι ζωγράφος και εικονογράφος. Έχει παρουσιάσει 4 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει συμμετάσχει σε 17 ομαδικές. Έχει βραβευτεί για τις εικονογραφήσεις της με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης, με το βραβείο !ΕΒΓΕ, με το βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού “Διαβάζω”. Το 2016 διακρίθηκε με Αναγραφή στους τιμητικούς πίνακες της ΙΒΒΥ 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *