Παιδικό βιβλίο: Δελτίο Τύπου

Νέο παιδικό βιβλίο!

Τίτλος παιδικού βιβλίου:

Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως.

Συγγραφέας παιδικού βιβλίου:

Πέννυ (Παναγιώτα) Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη

Εικονογράφηση παιδικού βιβλίου:

Μυρτώ Δεληβοριά

ISBN: 978-618-00-1987-2

Κατηγορία: Παιδικά βιβλία 4+

Σελίδες: 36 + σκληρό εξώφυλλο

Τιμή: 13,50 Euro

Το πρώτο παιδικό βιβλίο της Πέννυς εμπεριέχει τις γνώσεις και την εμπειρία της για το φως, την αγάπη της για τα παιδιά, αλλά και στοιχεία της προσωπικής της αναζήτησης για μια ζωή «με φως». Το παιδικό βιβλίο μπορεί να συνδυαστεί με διαδραστικά εργαστήρια με το φως που εισηγείται η Πέννυ μέσα από τη σειρά εργαστηρίων της Penny’s light seminar. Επίσης, το βιβλίο μπορεί να συνοδευτεί από εκπαιδευτικό υλικό που επιμελείται η Πέννυ.

Στους Βραχείς καταλόγους του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2021!

Το βιβλίο έχει συμπεριληφθεί στους βραχείς καταλόγους του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού βιβλίου 2021. “Το Ελληνικο Τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου… πιστεύει ότι οι βραχείς κατάλογοι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή στα καλύτερα βιβλία του 2020” (πηγή: greek ibby- kyklos paidikoy vivlioy).

Οπισθόφυλλο παιδικού βιβλίου:

Ο Φώτης αναρωτιόταν πώς είναι να βλέπει κανείς όνειρα. Όταν αποφασίζει να ψάξει να βρει το δικό του όνειρο, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια! Στο ταξίδι αυτό, ο Φώτης ανακαλύπτει αλήθειες γεμάτες φως, που τελικά θα του αποκαλύψουν το δρόμο για το δικό του όνειρο…

Βιογραφικά:

Βιογραφικό Πέννυς: Η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη είναι παντρεμένη με τον Μαθιό Μιχελινάκη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της και κατέχει διδακτορικό στον Αρχιτεκτονικό Φωτισμό (PhD in Light & Lighting) από το University College London. Επίσης, έχει σπουδάσει Οικονομικά και έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Έχει γράψει και παρουσιάσει άρθρα σε διεθνή συνέδρια φωτισμού και πανεπιστήμια. Έχει εργαστεί στο χώρο του επαγγελματικού φωτισμού.

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τη δική της σειρά από προσωποποιημένα δώρα, με φως αλλά και χωρίς, τα Penny’s custom gifts. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ομάδες για τις ανθρώπινες σχέσεις, εστιάζοντας κυρίως στη σχέση γονέων και παιδιών. Εμπνευσμένη από τα παιδιά της, έχει σχεδιάσει τη σειρά εργαστηρίων με το φως για παιδιά, Penny’s light seminar, που παρουσιάζει σε νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, χώρους δραστηριοτήτων και μουσεία. Οργανώνει εργαστήρια και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στα πλαίσια εθελοντικής δράσης, ενώ έχει συνάψει συνεργασία με διάφορους φορείς όπου εισηγείται το θέμα του φωτισμού.

Βιογραφικό Μυρτώς: Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι ζωγράφος και εικονογράφος. Έχει παρουσιάσει 4 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει συμμετάσχει σε 17 ομαδικές. Έχει βραβευτεί για τις εικονογραφήσεις της με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης, με το βραβείο !ΕΒΓΕ, με το βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού “Διαβάζω”. Το 2016 διακρίθηκε με Αναγραφή στους τιμητικούς πίνακες της ΙΒΒΥ 2016.

pennymichelinaki, children's book, παιδικό βιβλίο, paidikovivlio, paidikobiblio,Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη

Το βιβλίο διατίθεται και στα Αγγλικά, υπό τον τίτλο “Lucian’s first dream. A journey to light”. Για να δείτε το press release πατήστε εδώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *