Βιβλιοπρόταση

Η Ανδρομάχη Μάχη έκανε βιβλιοπρόταση στις 27 Ιανουαρίου 2021 στην ομάδα Παιδαγωγοί με ενσυναίσθηση. Έγραψε:

Βιβλιοπρόταση:Το πρώτο όνειρο του Φώτη – Ένα ταξίδι στο φως

Της Πέννυς Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη

Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά

Περίληψη:Ο Φώτης αναρωτιόταν πως είναι να βλέπει κανείς όνειρα. Όταν αποφασίζει να ψάξει το δικό του όνειρο, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια! Στο ταξίδι αυτό, ο Φώτης ανακαλύπτει αλήθειες γεμάτες φως, που τελικά θα του αποκαλύψουν το δρόμο για το δικό του όνειρο….

Όταν ξεκινάμε μία διαθεματική προσέγγιση στο νηπιαγωγείο (ή στην ευέλικτη ζώνη στο δημοτικό ή όταν δουλεύουμε στο σπίτι με τα παιδιά μας) ξεκινάμε συνήθως από τις απορίες τους. Και τότε αντιλαμβανόμαστε το πόσο λίγα ξέρουμε κι εμείς ως ενήλικες και ψάχνουμε παντού να βρούμε τα κατάλληλα βιβλία. Πρώτη μου στάση η ομάδα Παιδικό Βιβλίο – Προτάσεις και μετά το διαδίκτυο. Και τότε αντιλαμβάνεσαι πόσο λίγα έχουν γραφτεί για τα φυσικά φαινόμενα και πόσο δύσκολα περιγράφονται. Είναι αρκετές οι φορές που έχουμε πει στα παιδιά “Θα τα μάθεις όταν μεγαλώσεις” μήπως και μειώσουμε τα γιατί τους, κρύβοντας δικές μας ανασφάλειες που δεν μπορούμε να τους τα μεταδώσουμε όλα με τρόπο κατανοητό, στην προκειμένη βιωματικό (και αυτό ισχύει και για γονείς και για εκπαιδευτικούς).

Και τότε βλέπεις πως υπάρχουν κι άλλοι που προβληματίστηκαν με αυτό και συγκεκριμένα η Penny Hatziefstratiou Michelinaki ξεκινώντας το προτζεκτ https://pennyslightseminar.com/ δημιούργησε ένα παραμύθι για τον Φώτη και το ταξίδι του στο φως. Ένα καταπληκτικό παραμύθι (που ξεκίνησε ως αυτοέκδοση) και περιγράφει τα πάντα για το φως. Και αυτά που ξέρουμε και αυτά που νομίζουμε πως ξέρουμε. Για μένα δεν πρέπει να λείπει από καμμία σχολική βιβλιοθήκη από κανένα παιδί εξερευνητή. Έχει μια παιδικότητα αλλά και μια ενήλικη ματιά. Σε κάνει να το αναζητάς ξανά και ξανά καθώς κάθε σελίδα κρύβει και μία πρόταση. Το συστήνω και στις φίλες που επιλέγουν μοντεσσοριανή φιλοσοφία καθώς το ρεαλιστικό και το φανταστικό δίνεται στην κατάλληλη ισορροπία.

Κατάλληλο για 3 ως 103 ετών.

Την Πέννυ μπορείτε να τη βρείτε και στην κλειστή της ομάδα Παιδικά βιβλία – Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη με πολλές ακόμα προτάσεις και δραστηριότητες

Το βιβλίο διατίθεται και στα αγγλικά και μπορείτε να το παραγγείλετε στο https://pennyslightseminar.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *