Η έμπνευση της Πέννυς Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη για όλες τις δραστηριότητες της, είναι τα παιδιά! Η αγάπη της για τα παιδιά, την οδήγησε στο ταξίδι της συγγραφής του πρώτου παιδικού βιβλίου της με τίτλο “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά. Πρόκειται για το δικό της ταξίδι αναζήτησης, για το δικό της όνειρο που γίνεται πραγματικότητα! Η Πέννυ ευελπιστεί το βιβλίο της να ενθαρρύνει όλα τα παιδιά να αναζητήσουν το όνειρο τους, μέσα από τη γνώση, την τόλμη, και την όρεξη για ζωή!

Το βιβλίο της Πέννυς έχει συμπεριληφθεί στους βραχείς καταλόγους του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού βιβλίου 2021. “Το Ελληνικο Τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου… πιστεύει ότι οι βραχείς κατάλογοι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή στα καλύτερα βιβλία του 2020” (πηγή: greek ibby- kyklos paidikoy vivlioy).

Επίσης το βιβλίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας- Πολιτισμού- Αθλητισμού- Νεολαίας της Κύπρου για τη δημοτική εκπαίδευση! (Ομοίως και για τον Αγγλικό τίτλο).

Εμπνευσμένη από το βιβλίο, η Πέννυ έχει δημιουργήσει και ξύλινα δώρα ζωγραφισμένα στο χέρι, καθώς και ένα θεατράκι σκιών/ κουτί χειροτεχνίας!

Penny’s light seminar

Η αγάπη της Πέννυς για τα παιδιά, την έχει παροτρύνει να σχεδιάσει το Penny’s light seminar. Πρόκειται για μια σειρά εργαστηριών που αποσκοπούν στη μετάδοση της ειδικευμένης γνώσης της Πέννυς στο θέμα του φωτός & του φωτισμού, σε όλα τα παιδιά! Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με τρόπο διαδραστικό και βιωματικό! Έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη την ηλικιακή ομάδα των παιδιών, τη θεματολογία της ομάδας τους, αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Τα εργαστήρια έχουν εμπλουτιστεί από τις γνώσεις που έχει καταρτίσει η Πέννυ μετά από πολυετή συμμετοχή της σε εργαστήρια επικοινωνίας, ομάδες για τις ανθρώπινες σχέσεις με επίκεντρο τα παιδιά, καθώς και σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού.

Η Πέννυ παρουσιάζει τα εργαστήρια της σε νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, χώρους εκδηλώσεων και μουσεία. Επίσης, η Πέννυ, στα πλαίσια εθελοντικής της δράσης, παρουσιάζει τα εργαστήρια της σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για παιδιά. Ταυτόχρονα, η Πέννυ εισηγείται το φωτισμό σε εργαστήρια ενηλίκων. Τέλος, η Πέννυ πραγματοποιεί εθελοντικές δράσεις φιλαναγνωσίας (2021- 2022) στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Π. Φαλήρου έπειτα από πρόσκληση της κας Μαίρης Τρύφων.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!

Διεθνείς Διαγωνισμοί Ζωγραφικής για παιδιά

Η Πέννυ διοργανώνει Διεθνείς Διαγωνισμούς Ζωγραφικής για παιδιά, με θέμα το φως. Σκοπός είναι ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Φωτός από την UNESCO. Οι δράσεις έχουν συμπεριληφθεί στο επίσημο site της UNESCO στην χώρα Greece. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στο www.lightday.org/events. Ενημερωθείτε για τους διαγωνισμούς στα παρακάτω link:

Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2022

Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2021

Penny’s custom gifts

Η αγάπη της Πέννυς για τα παιδιά την οδήγησε επίσης να φτιάξει τα Penny’ s custom gifts, μια σειρά από custom & personalised δώρα με φως (αλλά και χωρίς)! Η αρχική της επιθυμία ήταν να κάνει δώρα στα παιδιά των φίλων της που να είναι μοναδικά και ξεχωριστά. Με αφορμή αυτό, γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργεί δώρα για όλους όσους θέλουν να χαρίσουν κάτι διαφορετικό και προσωποποιημένο! Η σειρά εμπλουτίστηκε και περιλαμβάνει πλέον δώρα και για τους αγαπημένους μας ενήλικες! Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!