Διαβάσαμε το βιβλίο…

Το Happy Learning Seeds έγραψε για “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” στις 26 Νοεμβρίου 2020.

Παρακάτω το κείμενο όπως αναρτήθηκε ή βρείτε το εδώ:

Διαβάσαμε το βιβλίο… Το πρώτο όνειρο του Φώτη: Ένα ταξίδι στο φως, της Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη!

“Για αύριο η εργασία σας θα είναι να γράψετε ένα όνειρο που είδατε το βράδυ”, είπε η δασκάλα στους μαθητές και ο μικρός Φώτης κατσούφιασε! Αυτός δεν βλέπει όνειρα ποτέ του! Δεν ξέρει καλά καλά τι πάει να πει όνειρο! Ο μπαμπάς του είπε πως τα όνειρα είναι οι ταινίες που παίζει ο εγκέφαλός μας όπως το σινεμά! Του θύμισε εκείνη τη δέσμη φωτός που βγαίνει από τον προβολέα και πέφτει πάνω στο λευκό πανί. Το μικρό αγόρι ξεκινάει μια περιπέτεια να ανακαλύψει τι είναι φως και από πού έρχεται, τι μορφές παίρνει και αν υπάρχει για πάντα! Στο ταξίδι αυτό ο Φώτης ανακαλύπτει αλήθειες γεμάτες φως, που τελικά θα του αποκαλύψουν το δρόμο για το δικό του όνειρο…

Η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη μας μιλάει για το φως και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό. Έχει ολoκληρώσει τις σπουδές της και κατέχει διδακτορικό στον Αρχιτεκτονικό φωτισμό από το Univercity College of London. Εμπνευσμένη  λοιπόν από τις σπουδές της και την αγάπη της για τα παιδιά της, έχει σχεδιάσει μια σειρά εργαστηρίων με το φως για παιδιά, που παρουσιάζει σε νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία και χώρους δραστηριοτήτων για παιδιά. 
Όλες αυτές οι εμπειρίες της και οι γνώσεις της τώρα είναι συγκεντρωμένες στο βιβλίο τούτο! 

Μετά από όλα αυτά δεν μας φαίνεται καθόλου παράξενο που η συγγραφέας μας μιλάει με εύστροφο τρόπο για το φως μέσα από την πολύ όμορφη ιστορία του Φώτη. Βήμα βήμα, παρέα με τον πρωταγωνιστή, ανακαλύπτουμε επιστημονικές πληροφορίες που αφορούν στο φως και μαθαίνουμε αβίαστα διασκεδάζοντας. 

Το καταπληκτικό με αυτό το βιβλίο είναι ότι κάθε σελίδα είναι και μια δραστηριότητα! Μπορεί να αποτελέσει φανταστικό εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών (ή και ανήσυχων γονέων) καθώς η γνώση χτίζεται σελίδα τη σελίδα και παράλληλα οι περιπέτειες του Φώτη μπορούν πολύ εύκολα να πραγματοποιηθούν στην τάξη ή στο σπίτι και να δώσει στο παιδί μια πιο βιωματική σχέση με τη γνώση!
Γι αυτό το βιβλίο λοιπόν δεν χρειάζεται να σας προτείνω εγώ καμία έξτρα δραστηριότητα! Η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελάκη έχει πιάσει το θέμα πολυδιάστατα και σίγουρα θα ενθουσιάσει και εσάς και τους μικρούς σας επιστήμονες!


Τα έντονα χρώματα και οι γεμάτες, ζωηρές εικόνες από την Mυρτώ Δεληβοριά, δίνουν στο βιβλίο άλλη δυναμική και έμφαση, μεταφέροντας την αίσθηση πως ζούμε μέσα σε ένα όνειρο, στο όνειρο του Φώτη!  

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο και στα αγγλικά!
Αν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη!

Σας φιλώ γλυκά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *