Βιβλιοκριτική

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη έκανε βιβλιοκριτική στην ομάδα της Παιδικό βιβλίο – Προτάσεις αναφορικά με “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως”. Έγραψε στις 26 Ιανουαρίου 2021:

Ένα πανέμορφο βιβλίο για το φως και τις ιδιότητές του αλλά και για το φως που κρύβουμε μέσα μας ❤️

Είναι από τις λίγες φορές που ένα βιβλίο που περιέχει επιστημονικές γνώσεις, συμβαδίζει τόσο όμορφα με μια τρυφερή ιστορία γεμάτη περιπέτεια και χιούμορ.

Ο Φώτης μας, έχει ένα πρόβλημα. Δεν έχει δει ποτέ όνειρο! Και για αύριο, η εργασία του είναι “Γράψτε ένα όνειρο που είδατε το βράδυ”.Με την βοήθεια του μπαμπά του αλλά και με την βοήθεια των βιβλίων, αρχίζει να ψάχνει ιδέες για να φτιάξει τα δικά του όνειρα. Όμως, μια ερώτηση τριβελιζει το μυαλό του το βράδυ που το φως λιγοστεύει και δεν μπορεί να διαβάσει αν δεν ανάψουν τα φώτα. Μήπως το σκοτάδι υπάρχει επειδή υπάρχει και το φως; Έτσι, αρχίζει να ψάχνει πληροφορίες για το φως! Ποιες είναι οι φυσικές πηγές φωτός και ποιες οι τεχνητές; Τι θα γίνει αν βάλει το χέρι του κοντά σε ένα φακό; Έτσι, ξεκινάει μια περιπέτεια για να ανακαλύψει κι όλες τις άλλες ιδιότητες του φωτός. Μαζί του, μας παίρνει κι εμάς και μαθαίνουμε ένα σωρό “μαγικά” κόλπα που μπορούμε να κάνουμε με πολύ απλά υλικά!Θα καταφέρει τελικά να δει το όνειρο που αναζητά;

Η συγγραφέας, η Penny Hatziefstratiou Michelinaki κατέχει διδακτορικό στον Αρχιτεκτονικό Φωτισμό και έχει σχεδιάσει σειρά εργαστηρίων σχετικά με το φως για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας τα οποία τα παρουσιάζει σε σχολεία, μουσεία κτλ

Θεωρώ απίστευτα πετυχημένο τον τρόπο που έγραψε αυτό το βιβλίο, ειδικά σε συνδυασμό με την πάντα ατμοσφαιρική εικονογράφηση της Myrto Delivoria που μας διηγείται μια δεύτερη ιστορία μόνο από τις εικόνες.

Ηλικία 5+

To πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *