“Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη, εικονογράφηση Μυρτώ Δεληβοριά.

“Σήμερα, 2 Απριλίου 2021 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Νιώθω μεγάλη χαρά για την ημέρα αυτή γιατί πιστεύω στη δύναμη του παιδικού βιβλίου, αλλά και γιατί έχει εκδοθεί το πρώτο μου παιδικό βιβλίο, που ελπίζω να φτάσει στα χέρια πολλών παιδιών. Νιώθω και μεγάλη συγκίνηση γιατί η Μυρτώ Δεληβοριά είναι υποψήφια για το βραβείο σε εικονογράφο από το Ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για την εικονογράφηση του βιβλίου μας.

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στη Μυρτώ και τους συνεργάτες μου που με βοήθησαν στην υλοποίηση του ονείρου μου. Γιατί για μένα, πρόκειται για ένα όνειρο. Θα ήθελα, λοιπόν, να μεταφέρω στα παιδιά το μήνυμα ότι αξίζει να ονειρεύονται! Και ότι αν ακολουθήσουν το “φως” που κρύβεται μέσα τους, τότε θα βρουν το όνειρο τους! Το πέτυχε ο Φώτης, ο ήρωας του βιβλίου. Το ζω κι εγώ η ίδια….. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη, την αναγνώριση, και τη διάκριση που έχει λάβει το βιβλίο μας. Είναι ιδιαίτερη η τιμή και δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω τα συναισθήματα μου… ίσως μόνο φωτεινά χρώματα που ευελπιστώ να μοιραστώ με τα παιδιά!” Πέννυ

Περίληψη

Ο Φώτης αναρωτιόταν πώς είναι να βλέπει κανείς όνειρα. Όταν αποφασίζει να ψάξει να βρει το δικό του όνειρο, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια! Στο ταξίδι αυτό, ο Φώτης ανακαλύπτει αλήθειες γεμάτες φως, που τελικά θα του αποκαλύψουν το δρόμο για το δικό του όνειρο…

Ένα εκπαιδευτικό και αλληγορικό παραμύθι που πραγματεύεται το φως. Το φως που βρίσκεται γύρω μας, αλλά και το φως που κρύβεται μέσα μας.

Διάθεση

Το βιβλίο εκδόθηκε με αυτοέκδοση τον Οκτώβριο 2020, στα Ελληνικά και Αγγλικά υπό τον τίτλο “Lucian’s first dream. A journey to light”. Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ μαζί με ξύλινα δώρα ζωγραφισμένα στο χέρι! Επίσης μπορείτε να αναζητήσετε το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία από το δίκτυο του εκδοτικού οίκου Πατάκη.

Βραχείες λίστες του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Παιδικού Βιβλίου

“Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” βρίσκεται στις βραχείες λίστες των διαγωνισμών του Ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού βιβλίου 2021. Η υποψηφιότητα είναι για τη Μυρτώ Δεληβοριά για το βραβείο σε εικονογράφο για την εικονογράφηση βιβλίου με εικόνες για παιδιά και νέους.

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου …. πιστεύει ότι οι βραχείς κατάλογοι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή στα καλύτερα βιβλία του 2020” (πηγή: greek ibby – kyklos paidikoy vivlioy).

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 2 Απριλίου 2021, στις 19:00 στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στο FB (Greek IBBY – KYKLOS PAIDIKOY VIVLIOY). Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στο πλαίσιο της καμπάνιας “Η μουσική των λέξεων”, από τις 2 έως τις 23 Απριλίου 2021.

Ευχαριστούμε θερμά την κριτική επιτροπή και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους.

Διαδραστικά εργαστήρια με το φως

Το βιβλίο έρχεται ως συνέχεια των διαδραστικών εργαστηρίων με το φως που η Πέννυ έχει σχεδιάσει και παρουσιάζει σε παιδιά, σε σχολεία, μουσεία κλπ. Πρόκειται για τα Penny’ light seminar, βιωματικά εργαστήρια με το φως, με πλούσια θεματολογία. Επίσης, η Πέννυ σχεδιάζει εργαστήρια ειδικά διαμορφωμένα στις ανάγκες, θέματα, ηλικίες, προτιμήσεις της κάθε ομάδας που επισκέπτεται. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Σημειώστε ότι λόγω της πανδημίας, τα εργαστήρια πραγματοποιούνται διαδικτυακά!

Διαδικτυακές παρουσιάσεις του βιβλίου

Η Πέννυ πραγματοποιεί διαδικτυακές παρουσιάσεις του βιβλίου της μέσα από την ομάδα της στο Facebook: Παιδικά βιβλία – Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη. Επίσης, πραγματοποιεί παρουιάσεις και σε διαδικτυακές τάξεις σχολείων! Επικοινωνήστε με την Πέννυ για μια παρουσίαση στο δικό σας σχολείο! Σημειώστε ότι στην ομάδα της Πέννυς, θα βρείτε πολλές δραστηριότητες, παιχνίδια και πληροφορίες για το φως!

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε με την Πέννυ στο pennymichelinaki@gmail.com / Τηλ +30 6942432043

Facebook: Penny Hatzieftratiou Michelinaki / Instagram: @penny_h_m

Βιογραφικό της Πέννυς θα βρείτε εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *