Κριτική Επιτροπή 2022

Για τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα “Το φως στην Αρχαία Ελλάδα” που διοργανώνεται από το Penny’s light seminar και το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Φωτός από την UNESCO.

Μίνα Μητσομπόνου |Πολιτιστική Διαχείριση 

Η Μίνα Μητσομπόνου είναι σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης. Έχει αναλάβει τη διεύθυνση του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην Αθήνα από την ίδρυσή του (Ιανουάριος 2018) μέχρι και σήμερα. 

Η στρατηγική ανάπτυξη του φορέα, ο σχεδιασμός πολιτιστικών δράσεων/εκδηλώσεων, το πολιτιστικό μάρκετινγκ, η τμηματοποίηση, ανάπτυξη και εδραίωση του κοινού-στόχος, η διοίκηση και εκπαίδευση του προσωπικού, η σύνταξη προτάσεων σε εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, οι συνέργειες με άλλους οργανισμούς στο πολιτιστικό & επιχειρηματικό γίγνεσθαι και η διερεύνηση δυνατοτήτων ανάπτυξης  περιοδευουσών εκθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό αποτελούν μερικούς από τους πυλώνες δραστηριοποίησής της. 

Η ίδια έχει σπουδές στον κλάδο της μετάφρασης και της πολιτιστικής πολιτικής και ανάπτυξης. Έχει υπάρξει εισηγήτρια σε διαλέξεις και ημερίδες σε πανεπιστήμια και φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.  Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων και γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. 

Μυρτώ Δεληβοριά

Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι εικονογράφος και ζωγράφος. Η δουλειά της έχει εκδοθεί στην Ελλάδα, τη Βραζιλία, το Βέλγιο, την Κορέα και το Πεκίνο και στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις Πατάκη, Παπαδόπουλος, Μεταίχμιο, Editions Langue au Chat, Beijing Double Spiral Culture, μεταξύ άλλων. 

Οι εικόνες της είναι συνήθως μία αποτύπωση της πραγματικότητας μέσα από μία μυθική διάσταση και η τεχνική της συνδυάζει το χειροποίητο, όπως κολάζ, σφραγίδες και ζωγραφική, με την ψηφιακή τεχνολογία.

Έχει βραβευθεί για τις εικονογραφήσεις της με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης, το Βραβείο !ΕΒΓΕ, το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου, το Βραβείο Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας των Public Book Awards. Το 2016 διακρίθηκε με Αναγραφή στους τιμητικούς πίνακες της διεθνούς οργάνωσης για το παιδικό βιβλίο, ΙΒΒΥ 2016.

Χριστίνα Κωνσταντουδάκη

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη είναι Νηπιαγωγός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό «Ανάγνωση Φιλαναγνωσία κι Εκπαιδευτικό Υλικό» του ΕΚΠΑ κι έχει πάρει μέρος σε πολλά σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Παραμύθια και διηγήματά της έχουν βραβευτεί κι έχουν εκδοθεί ως τώρα δύο βιβλία της, «Το αρχηγείο» και «Μπελ Μπεσαμέλ» εκδ. Βιβλιοσκόπιο. Είναι δημιουργός και συν διαχειρίστρια της ομάδας «Παιδικό βιβλίο – Προτάσεις» στο facebook με πάνω από 65.000 μέλη όπου προτείνει αγαπημένα της βιβλία με σχετικές δραστηριότητες. Η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά και τα βιβλία την οδήγησε να γίνει εθελόντρια ομαδάρχισσα και υπαρχηγός σε κατασκηνώσεις αλλά και να δημιουργήσει το δικό της Ηλεκτρονικό Παιδικό Βιβλιοπωλείο, το www.paperkittens.gr

Νάσια Αλεξανδρίδη

Η Νάσια Αλεξανδρίδη σπούδασε Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκεί της τράβηξε το ενδιαφέρον ένα μάθημα, που αφορούσε το παιδικό βιβλίο. Συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Δημιουργικής Γραφής στη σχολή Tabula Rasa, ενώ παράλληλα έκανε και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανάγνωση, φιλαναγνωσία και εκπαιδευτικό υλικό». Είναι συνδιαχειρίστρια, μαζί με τη Χριστίνα Κωνσταντουδάκη,της ομάδας «Παιδικό βιβλίο – Προτάσεις» στο facebook. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ασχολείται στον ελεύθερό της χρόνο με την συγγραφή, τη ζωγραφική και την ανάγνωση παιδικών βιβλίων.

Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη

Η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Κατέχει Διδακτορικό και Μεταπτυχιακό στον Αρχιτεκτονικό Φωτισμό (PhD/ MSc in Light & Lighting) από το University College London. Έχει σχεδιάσει τη σειρά διαδραστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Penny’s light seminar. Έχει παρακολουθήσει ομάδες επικοινωνίας με επίκεντρο τα παιδιά και θεατρικό παιχνίδι. Το 2020 εκδόθηκε το πρώτο παιδικό βιβλίο της με τίτλο «Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως» σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά. Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στις βραχείες λίστες του Ελληνικού ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2021. Τον Ιανουάριο 2022, ο Ελληνικός τίτλος και ο αντίστοιχος Αγγλικός τίτλος «Lucian’s first dream. A journey to light» εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας της Κύπρου για τη δημοτική εκπαίδευση. Οι δύο τίτλοι είναι ιδιωτικής έκδοσης, με διανομή από τις Εκδόσεις Πατάκη. Πραγματοποιεί εθελοντικές δράσεις, όπως στην Παιδική βιβλιοθήκη του Δήμου Π. Φαλήρου (2021-2022), Φλόγα (2019) και Χαμόγελο του παιδιού (2019). Έχει διοργανώσει Διεθνείς Παιδικούς Διαγωνισμούς Ζωγραφικής για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Φωτός από την UNESCO, οι οποίοι και αναρτώνται κάθε χρόνο στο σχετικό επίσημο site του οργανισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *