Επισήμανση από τον ΟΣΔΕΛ

Ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου) επισημαίνει (Απρίλιος 2021):

Στη σημερινή εποχή με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί έχει υπάρξει σημαντική αύξηση των περιστατικών ψηφιακής πειρατείας. Τέτοια συμβάντα εντοπίζονται σε ιστότοπους στο διαδίκτυο, οπτικοακουστικά αρχεία (video), που περιέχουν δημόσιες αναγνώσεις βιβλίων, ιδίως εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων. Παρά τις αρχικές καλές προθέσεις των χρηστών, τέτοιου είδους πράξεις συνιστούν παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου συνεπάγονται αστικές και ποινικές κυρώσεις.

Συνεπώς εάν στο πλαίσιο της άσκησης των επαγγελματικών ή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους οι χρήστες χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν προστατευόμενα έργα του λόγου, θα πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία με τον εκδότη του βιβλίου, σχετικά με τις δυνατότητες νόμιμης χρήσης υλικού που παρέχει και, εφόσον αυτό είναι εφικτό, να χορηγηθεί η σχετική γραπτή άδεια.

Παρακαλείσθε θερμά να επικοινωνήσετε μαζί μου σε ότι αφορά το βιβλίο “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” καθώς και το “Lucian’s first dream. A journey to light”.

Τηλ. +30 6942432043 / pennymichelinaki@gmail.com

Σας ευχαριστώ θερμά για την κατανόηση.

Πέννυ Χ Μ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *