Διαγωνισμός ζωγραφικής “Το φως στη ζωή μου”

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο Διαγωνισμός ζωγραφικής για το 2021 με θέμα “Το φως στη ζωή μου” ολοκληρώθηκε. Ο Διαγωνισμός έλαβε χώρα με αφορμή την 16η Μάϊου που έχει οριστεί από την UNESCO ως η Διεθνής Ημέρα Φωτός. Στο πλαίσιο αυτό φορείς ανά τον κόσμο καλούνται να συμμετάσχουν με δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού για τη σημασία και το ρόλο που παίζει το φως στη ζωή μας. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.lightday.org Τις δράσεις που είχε οργανώσει η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη για το 2021 μπορείτε να τις βρείτε στο www.lightday.org/events – χώρα Greece.

Ο Διαγωνισμός ζωγραφικής διήρκησε από τις 16 Απριλίου – 23 Μαίου 2021. Απευθυνόταν σε παιδιά 4-12 χρόνων. Ο Διαγωνισμός ήταν διεθνής. Τα έργα που συγκεντρώθηκαν ήταν παραπάνω από 400 και προέρχονται από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Βέλγιο και την Ινδία! Τα έργα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών: Δημοτικό, Νήπιο, Προνήπιο. Διακρίθηκε ένας νικητής ανά κατηγορία.

Βραβείο Δημοτικού απονέμεται στο έργο

Βραβείο Νηπίου απονέμεται στο έργο

Βραβείο Προνηπίου απονέμεται στο έργο

Σημείωση: Τα ονόματα των παιδιών δεν αναφέρονται για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Όλα τα έργα μπορείτε να τα απολαύσετε στην παρακάτω ψηφιακή έκθεση:

“Το φως στη ζωή μου” στο Δημοτικό

“Το φως στη ζωή μου” στο Νήπιο Α μέρος & Β μέρος

“Το φως στη ζωή μου” στο Προνήπιο

Σημείωση: Τα έργα των Νηπίων είναι χωρισμένα σε δύο κατηγορίες λόγω του μεγάλου όγκου τους. Η τοποθέτηση τους στο Α ή Β μέρος είναι τυχαία και δημιουργήθηκε προς διευκόλυνση της ψηφιακής έκθεσης. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη έως τέλη Αυγούστου. Από Σεπτέμβρη 2021 θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος.

Η Πέννυ ευχαριστεί από καρδιάς όλα τα παιδιά που ζωγράφισαν “το φως στη ζωή τους”, καθώς και όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς που στήριξαν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών αναφορικά με το θέμα του φωτός! Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τα μέλη της κριτικής επιτροπής Μυρτώ Δεληβοριά, Δέσποινα Λιαράκου, Χριστίνα Κωνσταντουδάκη και Νάσια Αλεξανδρίδη για την υπέροχη συνεργασία και την κριτική τους σκέψη.

Οι τρεις νικητές θα λάβουν ως δώρο το βιβλίο της Πέννυς στα Αγγλικά με τίτλο “Lucian’s first dream. A journey to light” (ISBN 978-618-00-1988-9). Ο αντίστοιχος Ελληνικός τίτλος “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” (ISBN 978-618-00-1987-2) συμπεριλαμβάνεται στις βραχείες λίστες του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2021. Μπορείτε να ζητήσετε στο βιβλιοπωλείος σας και τους δύο τίτλους μέσω του εκδοτικού Πατάκη που κάνει τη διανομή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *