Γνωρίστε την κριτική επιτροπή!

Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη θετική ανταπόκριση και συμμετοχή στον πρώτο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώθηκε το 2021! Μεγάλη τιμή και χαρά για μένα! Πέννυ

Μυρτώ Δεληβοριά

Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι εικονογράφος και ζωγράφος και έχει εικονογραφήσει πάνω από 80 παιδικά βιβλία ενώ έχει παρουσιάσει 4 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε 17 ομαδικές. Η δουλειά της έχει εκδοθεί στην Ελλάδα, τη Βραζιλία, το Βέλγιο, την Κορέα και το Πεκίνο και στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις Πατάκη, Παπαδόπουλος, Μεταίχμιο, Editions Langue au Chat, Companhia das Letras, Beijing Double Spiral Culture, μεταξύ άλλων.

Οι εικόνες της είναι συνήθως μία αποτύπωση της πραγματικότητας μέσα από μία μυθική διάσταση και η τεχνική της συνδυάζει το χειροποίητο, όπως κολάζ, σφραγίδες και ζωγραφική, με την ψηφιακή τεχνολογία. Έχει βραβευθεί για τις εικονογραφήσεις της με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης, το Βραβείο !ΕΒΓΕ, το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου, το Βραβείο Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας των Public Book Awards. Το 2016 διακρίθηκε με Αναγραφή στους τιμητικούς πίνακες της διεθνούς οργάνωσης για το παιδικό βιβλίο, ΙΒΒΥ 2016.

Δέσποινα Λιαράκου

Η Δέσποινα Λιαράκου κατάγεται από τη Μονεμβασιά. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γλωσσολογία και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης & Επικοινωνίας στα Πανεπιστήμια της Τουλούζης και της Νίκαιας στη Γαλλία. Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εργάστηκε ως στέλεχος Marketing & Επικοινωνίας σε μεγάλες εκδοτικές εταιρείες ΜΜΕ στην Αθήνα και ως Σύμβουλος Επικοινωνίας στην Περιφέρεια Αττικής. Από το 2014 ζει και εργάζεται στην Κύπρο με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Αγαπάει τη λογοτεχνία, κυρίως την παιδική κι εφηβική/νεανική, και διατηρεί την ομάδα φιλαναγνωσίας Μικροί Βιβλιοφάγοι στην Κύπρο| Little Bookworms in Cyprus. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τις χειροτεχνίες και διατηρεί τη σελίδα Craft-it.

Χριστίνα Κωνσταντουδάκη

H Χριστίνα Κωνσταντουδάκη είναι Νηπιαγωγός και αγαπάει πολύ το παιδικό βιβλίο. Διαβάζει τα πάντα από 5 χρονών κι έτσι, αποφάσισε να παρακολουθήσει και το σχετικό μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ «Ανάγνωση, φιλαναγνωσία κι εκπαιδευτικό υλικό». Ταυτόχρονα με το μεταπτυχιακό της, δημιούργησε το 2016 την ομάδα στο facebook «Παιδικό βιβλίο – Προτάσεις» όπου μαζί με την Νάσια Αλεξανδρίδη μοιράζονται την τρέλα τους για το παιδικό βιβλίο προτείνοντας αγαπημένα τους βιβλία και σχετικές δραστηριότητες. Η ομάδα αριθμεί, πλέον, πάνω από 55.000 μέλη. Έχει βραβευτεί για παραμύθια της και διηγήματά της, συμμετέχει σε 4 συλλογικές εκδόσεις, έχει παρακολουθήσει τρία χρόνια σεμινάρια δημιουργικής γραφής στη σχολή Tabula Rasa κι έχουν εκδοθεί δύο παιδικά βιβλία της στις εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο «Το αρχηγείο» ( 2017 ) και «Μπελ Μπεσαμέλ» ( 2019 ). Αυτό που της αρέσει πιο πολύ είναι να συνδυάζει τις δύο μεγάλες της αγάπες, τα παιδιά και το βιβλίο, μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις που κάνει σε βιβλιοπωλεία. Σε αυτό βοηθάει και η πολύχρονη εμπειρία της ως εθελόντρια ομαδάρχισσα σε κατασκηνώσεις. Γράφει κριτικές για παιδικά βιβλία τόσο στην ομάδα της όσο και σε διάφορα site: τοβιβλίο.net, e-woman κτλ

Kάποια μέρα λέει στον εαυτό της πως θα γίνει πρωταγωνίστρια σε μιούζικαλ κι ας μην μπορεί να χορέψει ούτε Μαλεβιζιώτη!

Νάσια Αλεξανδρίδη

Η Νάσια Αλεξανδρίδη σπούδασε Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκεί της τράβηξε το ενδιαφέρον ένα μάθημα, που αφορούσε το παιδικό βιβλίο. Συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Δημιουργικής Γραφής στη σχολή Tabula Rasa, ενώ παράλληλα έκανε και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανάγνωση, φιλαναγνωσία και εκπαιδευτικό υλικό». Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ασχολείται στον ελεύθερό της χρόνο με την συγγραφή, τη ζωγραφική και την ανάγνωση παιδικών βιβλίων.

Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη

Η Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη είναι παντρεμένη με τον Μαθιό και μητέρα δύο παιδιών. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της και κατέχει διδακτορικό στον Αρχιτεκτονικό Φωτισμό (PhD in Light & Lighting) από το University College London. Επίσης, έχει σπουδάσει Οικονομικά και έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Έχει γράψει και παρουσιάσει άρθρα σε διεθνή συνέδρια φωτισμού και πανεπιστήμια. Έχει εργαστεί στο χώρο του επαγγελματικού φωτισμού. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τη σειρά Penny’s custom gifts. Τα τελευταία χρόνια έχει σχεδιάσει σειρά διαδραστικών εργαστηρίων με το φως για παιδιά, τα Penny’s light seminar. Τα εργαστήρια παρουσιάζονται σε σχολεία και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και αποσκοπούν στην απόκτηση γνώσης μέσω της εμπειρίας και της διάδρασης.

Τον Οκτώβριο 2020 εκδόθηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο “Το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως” σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά. Ιδιωτική έκδοση με διανομή από τον εκδοτικό Πατάκη, διαθέσιμο και στα Αγγλικά. Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στις βραχείες λίστες του Ελληνικού ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού βιβλίου. Το 2021 διοργάνωσε διαδικτυακές αφηγήσεις του βιβλίου της, διαδικτυακά εργαστήρια με το φως, καθώς και τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα “Το φως στη ζωή μου” με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Φωτός από την UNESCO που φιλοξενείται στο επίσημο site www.lightday.org. Διατηρεί την ομάδα Παιδικά Βιβλία – Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη όπου παρουσιάζει δραστηριότητες με το φως και μοιράζεται την αγάπη της για τα παιδιά και τα βιβλία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *